Światowy Dzień Owoców i Warzyw oraz Międzynarodowy Dzień Jeża

W październiku uczniowie z klas młodszych obchodzili Światowy Dzień Owoców i Warzyw. Akcja miała na celu uświadomienie uczniom jak ważne w zdrowym odżywianiu są warzywa oraz jak istotną rolę w diecie odgrywają owoce. Najmłodsi zdobyli także wiedzę na temat witamin zawartych w owocach i warzywach. Zwieńczeniem akcji było przygotowanie owocowo – warzywnych plakatów.

W listopadzie obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Jeża, który jest bohaterem w wielu bajek i opowiadań, ale czy wiemy wszystko o jeżach? Uczniowie z klas I – III mieli okazję poznać wiele ciekawych informacji na temat życia i upodobań jeży oraz tego jak działać, żeby dbać o czworonożne kolczaste zwierzątka. W ramach działań edukacyjnych powstały piękne jeżyki. Organizatorem jesiennych akcji ekologicznych była p. Barbara Czuba – Pawłowska